Nedávno som bol na návšteve v spoločnosti Fosfa Břeclav, kde nám prezentovali skupinu svojich produktov FeelEco. Spomenul som si na spoločné stretnutia inovačného tímu, kde sme pred 15 rokmi hľadali prášky a gély na pranie, ktoré by boli ekologické ako Ecover a účinné ako Persil.

Analyzovali sme trh, zákazníkov, predajné kanály, konkurentov, navrhovali a testovali receptúry, dizajnovali obaly.

Na jednom stretnutí grafický dizajnér Gusto Fifka priniesol prvé návrhy a vo svojej prezentácii zaradil FeelEco medzi kultové svetové značky. Boli sme hrdí, že môžeme pracovať v takomto tíme.

Časť tímu riešila zákazníkov, procesy prania a hodnotu pre zákazníka, vývojári testovali receptúry. V Nemecku sa kupovali etalóny rôznych druhov špiny, na ktorých sme testovali účinnosť prania, bielenia a ďalšie parametre vyvíjaných detergentov. Vzorky prípravkov sme nosili našim manželkám a príbuzným a získavali sme od nich prvé zákaznícke skúsenosti.

Používali sme metodiku WOIS, ktorú nás naučili profesori Hansjürgen Linde a Gunther Herr z WOIS inštitútu v Coburgu. Mali sme ju už odskúšanú vo firme Linet, ale vývoj čistiacich prostriedkov bol trochu odlišný od nemocničnej postele.

Podarilo sa nám získať značku Ecolabel, ale interne sme v tíme objavili jednu látku, ktorá v receptúre byť nemala. Majiteľ Ivan Baťka vtedy povedal: „Ručíme za to.“ Uvedenie produktu na trh sa posunulo o niekoľko mesiacov, ale boli sme hrdí, že nerobíme kompromisy s hodnotami, ktoré sme si definovali. Ivanova malá dcérka mala vtedy nejaké alergie na chemické látky a mysleli sme aj na ďalšie deti, ktoré budú prichádzať do kontaktu s našimi produktmi.

Dnes, po 15 rokoch, som hrdý, že som pracoval v tíme FeelEco a často si spomínam na ponaučenie mojich pánov profesorov. Profesor Hansjürgen Linde hovorieval: „Keď máš dve možnosti, vyber si obe.“ Profesor Milan Zelený nás učil, že máme prekonávať kompromisy (tradeoffs) typu ekologický alebo účinný, kvalita alebo dobrá cena a pod. Slovo „ALEBO“ máme nahradiť slovom „A„.

Metodika WOIS je založená na definovaní a prekonávaní protirečení. Trvá to dlhšie a je to náročné, ale výsledok prináša zásadnú konkurenčnú výhodu. Spomenul som si aj na jednu vetu, ktorú nám Ivan Baťka povedal po svojej ceste v Ázii. Ľudia tam vraj stavajú mosty s oblúkom, lebo veria tomu, že zlo chodí priamo.

Na projekte FeelEco som sa naučil, že ani výnimočné inovácie k nám neprichádzajú priamo, ľahko a rýchlo.

14